2011-07-10 | 14:39:01

Träning mot depression

Visste ni att ett aktivt liv med träning minskar risken för att drabbas av en depression? Eller att träning kan hjälpa personer som redan drabbats av en depression att börja må bättre? Anledningen till varför träningen har så positiva effekter för sinnesstämningen är för att träning frigör endorfiner i kroppen som får oss att känna välbehag och vi blir automatiskt gladare av det.

Men hur lätt tror du att det är att aktivera sig när man ligger där helt passiv och inte orkar med någonting? Kanske ni tänker. Och absolut, jag håller med det är långt ifrån lätt. 

Många med svår depression är först och främst i behov av att få medicinsk hjälp för att komma upp ur den allra djupaste svackan. Men när man börjar känna sig någorlunda bättre så är det bra om man försöker ta sig ut och rör på sig, jag menar inte att man ska behöva kuta tre mil för att det ska räknas, utan en mindre promenad i friska luften är alldeles tillräckligt till en början. Bara man försöker göra det till en vana. Bara man gör allt för att inte hamna i passivitet i det egna hemmet.   

5 Kommentarer
Hon den tysta med SOCIAL FOBI:

Hej! Kul att du med bloggar nu! Jag kommer följa din blogg :)

Hehe jag kanske borde komma ut och röra på mig :)

Ibland bokar jag in nåt tex en fisketur med en bekant och det känns kul, men när det väl ska ske så kommer jag med en bortförklaring så jag slipper för då känns det plötsligt inte kul längre. Alltid så! Så jag kommer aldrig ut på nåt haha :) Kram

2011-07-10 | 19:43:34
URL: http://hondentysta.blogg.se/
josse:

SOMMAR OCH SOOOL :) Säljes: Sommarens snyggaste solglasögon, Ray Ban wayfarer!! Riktigt vrakpris, 500 kronor (nypris 1299:-!!) Passa på, först till kvarn. http://bloppisjosse.blogg.se/2011/june/saljes-ray-ban-wayfarer-rb2140-svarta.html

2011-07-10 | 20:19:32
URL: http://bloppisjosse.blogg.se/
cecilia:

Hej vad gör du? :)

2011-07-10 | 20:44:05
URL: http://fleurdreams.blogg.se/
Nöjesportalen:

Checka in bloggen med nya storfilmer varje dag!

Det är helt gratis och allt du behöver göra är att trycka på play!

2011-07-10 | 21:15:23
URL: http://nojesportalen.blogg.se/
Tillfreds:

Svar till hon den tysta



Vet exakt hur det är att i stunden tycka att någonting ska bli roligt att göra, men sen när ångesten tar vid och man blir bara orolig och stressad så blir det så himla lätt att hitta på en ursäkt för att slippa fara och göra det man bestämt.



Kan skriva lite i morgon om hur jag brukar göra för att inte avboka saker. Det funkar för mig, för det mesta i alla fall:)



Kram kram

2011-07-11 | 00:57:00
URL: http://tillfredsmedmigsjalv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: